در مورد اصطلاح(Home schooling) چه می دانید؟
چند وقت پیش یکی از دوستان بزرگوار هم رشته در پیامی اعلام کرده بودند که در مورد اصطلاح فوق می خواهند تحقیق کنند از بنده درخواست کردند اگر اطلاعاتی دارم در اختیارشان قرار بدهم. حقیقتا بنده هم برای اولین بار بود که این اصطلاح به گوشم می خورد ولی با نهایت تلاش به جستجوی مطالب در مورد آن پرداختم. متأسفانه هیچ مطلبی به زبان فارسی پیدا نکردم ولی از چند تا سایت خارجی مطالبی رو گیر آوردم و ترجمه کردم. جا دارد همینجا از این دوست عزیزم به خاطر معرفی این اصطلاح جدید و اینکه باعث شد بنده هم مطلب جدیدی را بیاموزم، صمیمانه تشکر کنم. در زیر مطالب ترجمه شده را قرار داده ام. امیدوارم از خواندن آن لذت ببرید.
تحصیل خانگی یا تحصیل در خانه که به وسیله والدین رهبری می شود و خانه محور است، عبارت است از گزینشگری هایی که برخی از والدین برای بچه های خود در خانه خود انجام می دهند. به عبارت دیگر این نوع آموزش زمانی اتفاق می افتد که والدین تصدی و مسئولیت آموزش فرزندان خود را در خانه به عهده میگیرند و از فرستادن آنها به مدارس عمومی و سنتی رایج خودداری میکنند. این والدین به گزینش و سازماندهی اهداف، دروس، ارزشیابی میزان پیشرفت و نظارت بر محتواهای اجتماعی، مبادرت می ورزند و حتی دروس و نحوه آموزش آنها را برای معلم خصوصی کودکشان مرتب میسازند.
والدینی که اقدام به این نوع آموزش می کنند معتقدند که توجه،آموزش و مطالعه فردی، تعلیم و تربیت بهتری را برای بچه هایشان ممکن میسازد. همچنین اغلب آنها فکر می کنند که آموزش گروهی و مرسوم مدارس بهترین عامل جامعه پذیر کردن بچه هایشان نیست.
این نوع آموزش در تمام 50 ایالت آمریکا قانونی شمرده می شود و والدین مجاز به این کار هستند. مشخص شده است که افرادی که با این شیوه آموزش می بینند امتیاز و نمره خیلی بهتری در آزمون های استاندارد و سایر مقیاس های عملکرد تحصیلی، دریافت می کنند.
والدینی که شیوه آموزش خانگی را برمیگزینند، دلایل متنوعی را برای این انتخاب خود ارائه می کنند. از جمله: ناخرسندی از انتخاب ها و اختیارات تحصیلی موجود، اعتقادات مذهبی مختلف، فلسفه های تربیتی گوناگون، این اعتقاد که بچه ها در ساختار مدارس کنونی پیشرفت و ترقی نمیکنند و ...
مروری بر تاریخچه تحصیل یا آموزش خانگی
آموزش یا تحصیل خانگی جنبشی بود که در دهه 1970 رشد پیدا کرد. زمانی که برخی از نویسندگان و محققین مشهور همانند: جان هولت، دوروتی مور و ریموند مور، شروع به نگارش مطالبی در مورد اصلاح تعلیم و تربیت کردند. آنها پیشنهاد کردند که برای انجام این اصلاح، آموزش یا تحصیل خانگی گزینه مناسبی است.
بر اساس گزارش موسسه ملی تحقیقات آموزش خانگی، در حال حاضر بیش از 2 میلیون کودک در ایالات متحده آمریکا به شیوه تحصیل خانگی، آموزش می بینند و هر ساله درصد آموزش کودکان با این شیوه، 7 الی 15 افزایش می یابد. امروز این نوع آموزش علاوه بر ایالات متحده امریکا در بسیاری از کشورهای دیگر نیز انجام می شود.
مزایای روش تحصیل یا آموزش خانگی
توجه شخصی: بر خلاف محیط های کلاس های پرجمعیت، در روش آموزش خانگی دانش آموز از توجه کامل معلم خود(والدین یا معلم خصوصی) بهره مند می شوند.
انعطاف پذیری بیشتر: با وجود دانش آموزان بسیار کمتر از محیط های کلاس های معمولی مدارس، والدین می توانند با توجه به نیاز ها و استعداد هر کودک برنامه درسی متناسب با آن را طراحی و تدوین نمایند.
کاهش فشار هم شاگردی ها: موقعیت های آموزش و پرورش عمومی در مدارس اغلب شکل های ناسالم رقابتی را تشویق می کند ولی روش تحصیل خانگی متمرکز بر یادگیری است.
ترویج اعتقادات و ارزش های خانوادگی: بسیاری از افراد معتقدند که والدین حق دارند که اعتقادات، باورها و ارزش های مهم و مورد قبول خود را به بچه هایشان انتقال دهند که این امر در روش آموزش خانگی بیشتر امکان پذیر است.
معایب روش تحصیل یا آموزش خانگی
هزینه بیشتر: روش آموزش خانگی معمولا هزینه هایی را بر والدین تحمیل می کند.از جمله: هزینه تهیه مواد و وسایل آموزشی، هزینه گرفتن معلم خصوصی(در صورت استفاده از آن).
مشارکت مدنی و اجتماعی اندک: آموزش به صورت گروهی یادگیری اجتماعی و ارزش های شهروندی را ارتقاء می دهد اما روش آموزش خانگی دانش آموز را با چشم انداز های گوناگون مورد نیاز برای ارزش های مشارکتی مواجه نمی سازد.
از بین رفتن خدمات اجتماعی: مدارس عمومی علاوه بر کارکرد تعلیم و تربیتی، دارای برخی از خدمات اجتماعی نیز هستند که در روش تحصیل خانگی این خدمات وجود ندارد. از جمله برخی از کارآموزی ها برای برخی مشاغل
فقدان کنترل کیفیت: در روش آموزش خانگی مطمئن شدن از اینکه آموزش شایسته و مناسبی برای کودک فراهم شده است، دشوار است.
منابع
http://www.wisegeek.com/what-is-home-schooling.htm
http://www.welltrainedmind.com/what-is-home-schooling/
https://www.time4learning.com/homeschool/WelcomeToHomeschooling.pdf
http://www.ncspe.org/publications_files/Home-Schooling-FAQ.pdf