یک متخصص کودکان و نوجوانان با بیان این مطلب که “درد رشد” درمان اختصاصی ندارد و معمولا با ماساژ و کمپرس گرم، درد تسکین پیدا میکند، گفت: با این روش کودک به خواب میرود و صبح روز بعد هم شکایتی از درد اندام نخواهد داشت اما در صورت لزوم با نظر پزشک میتوان از داروهایی مانند استامینوفن یا ایبوبروفن برای کاهش درد استفاده کرد.
به گزارش زیست آنلاین دکتر وحید قبادی دانا در گفت وگو با ایسنا ،با بیان اینکه “درد رشد” دردهایی هستند که در بعدازظهر وهنگام شب اتفاق میافتند، افزود: این مشکل معمولا در کودکان ۳ تا ۱۲ سال مشاهده میشود به ویژه در دو گروه سنی ۳ تا ۵ سال و ۸ تا ۱۲ سال شایعتر است. حدود ۲۵ تا ۴۰ درصد کودکان در این رده سنی دچار این دردها می شوند.
وی توصیه کرد: اگر کودک شما در هنگام خواب و شب در ناحیه ساق پا و یا رانها احساس درد یا ناراحتی داشت و از شما تقاضا داشت تا پاهای او را ماساژ دهید این کار را انجام دهید
این عضو هیات مدیره مرکز خدمات تخصصی رشد وسلامت کودک جهاد دانشگاهی با بیان این مطلب که شدت این دردها با توجه به آستانه درد و میزان تحمل ذاتی درد، در بچهها با هم متفاوت است، گفت: درد رشد اگرچه معمولا شدید نیست اما ممکن است گاهی بچه را از خواب بیدار کند و این درد معمولا با ماساژ تسکین پیدا میکند و تا صبح برطرف میشود.
این متخصص کودکان و نوجوانان گفت این درد هرشب اتفاق نمی افتد اما والدین باید آماده باشند افزود: ممکن است کودک همزمان با درد در ناحیه پاها، از درد شکم و یا سر درد هم احساس ناراحتی کند.
وی با بیان اینکه درد رشد در قسمت عضلات پا حس می شود، اظهار داشت: در کودکان فعال و پرتحرک به خصوص در پایان یک روز پرفعالیت با تحرکاتی مانند دویدن یا پریدن زیاد و یا بالا و پایین رفتن زیاد از پلهها در طول روز اتفاق می افتد و همچنین در دختر بچهها کمی شایعتر است.